همشهری آنلاین: جولیان بارنز برای رمان «فقط یک داستان»  که  توسط  ژان پیر اوستین به فرانسه ترجمه شده بود موفق شد جایزه فرانسوی ژان دورمسون سال ۲۰۱۹ را از آن خود کند.

Julian Patrick Barnes

به گزارش خبرگزاری ایبنا به نقل از اکتوالیته، جولین بارنز در آخرین رمانش داستان یک رابطه عاشقانه خارج از سنت‌های رایج اجتماعی و نامتعارف بین پل ۱۹ ساله و سوزان ۴۸ ساله و و مادر دو فرزند را روایت می‌کند. آن‌ها می‌خواهند علی‌رغم همه تفاوت‌هایی که با یکدیگر دارند به عشق واقعی دست یابند. در این رمان ماجراها و جزئیات داستان عاشقانه آن‌ها در سنین میانسالی یا کهنسالی به شکل خاطراتی خوشایند یا ناخوشایند از زبان پل مرور می‌شوند.

 جایزه ژان دورمسون که ریاست آن را  فرانسوا دورمسون، بیوه او بر عهده دارد بلافاصله پس از مرگ دورمسون، رمان‌نویس و فیلسوف فرانسوی به منظور ادای احترام به او و شخصیت آکادمیک و ادبی او در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد.

الوئیس دورمسون، فرزند ژان دورمسون دیروز در مراسم اهدای جایزه درباره برنده دومین دوره جایزه ادبی به نام پدرش گفت: «پدر من روح و ذهن جولیان بارنز را دوست می‌داشت. آن‌ها هر دو عاشق فلوبر بودند و رمان «تنها یک داستان» می‌تواند مانند «تربیت احساسات» از یک نویسنده بریتانیایی خوانده شود. »

ژان دورمسون، فیلسوف و روزنامه‌نگار و رمان‌نویس محبوب قرن بیستم فرانسه در سال ۱۹۲۵ میلادی در پاریس متولد شد. او در سال ۱۹۷۲ به عنوان جوان‌ترین عضو آکادمی فرانسه انتخاب شد و علی رغم شهرت چمشگیر او در فرانسه هیچ‌یک از آثار او تا سال ۲۰۱۵ به زبان‌های خارجی ترجمه نشد. او در سال ۲۰۱۷ بر اثر حمله قلبی درگذشت.

 سال گذشته ژان استفن الکسیس، با کتاب «در حد یک چشم بر هم زدن» » که از سوی انتشارات گالیمار منتشر شد بود برنده اولین دوره جایزه ژان دورمسون شد.

جولیان بارنز، نویسنده و منتقد انگلیسی در سال ۱۹۴۶ میلادی زاده شد. او پس از آن‌که سه بار نامزد دریافت جایزه من‌بوکر شد سرانجام موفق شد برای رمان «درک یک پایان» که مهم‌ترین رمان اوست جایزه من‌بوکر را در سال  ۲۰۱۱ از آن خود کند و در همان سال نیز برنده جایزه دیوید کوهن به پاس یک عمر فعالیت و دستاورد ادبی شود. او علاوه بر رمان، چندین مجموعه مقالات، داستان کوتاه و داستان جنایی نیز با نام مستعار دن کاوانا در کارنامه خود دارد.

رمان «فقط یک داستان»در زبان فارسی  با ترجمه سهیل سمی توسط نشر نو منتشر شده است.

کد خبر 443018

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha